MaMa~MuJaHiDaH~~My BrEaStFeEdInG mEMoRyZZZ

Wednesday, 26 February 2014

WAHM-yang tersibuk

ASSALAMUALAIKUM WBT

rindunya nak menaip...agak lama dah tak update blog kan,,,
first bday my blog pun x sempat nak sambut..busy memanjang sejak jadi WAHM...

Alhamdulillah..dah jadi peniaga sekarang ni...but xde kedai ya..hanya dalam rumah sahaja.
mama skrg aktif dalam bisnes Qaseh Gold,
tentu anda semua tahu kan produk ni ?
minuman kesihatan berasaskan makanan sunnah
ada 1001 kebaikan
semakin hari semakin ramai yang memperoleh kebaikan dari Qaseh ni..
kalau tak caya,try la sendiri

antara khasiat Qaseh Gold : Adinda & Kekanda

• Keletihan
• Batuk/Sakit Tekak
• Selsema
• Asma
• Gastrik
• Gout
• Migrain
• Buasir
• Resdung...
• Sembelit
• Tekanan darah tinggi
• Masalah wanita seperti keputihan & haid tidak teratur
• Kurang keinginan seksual
• Anemia
• Kebas-kebas ringan
• Susah tidur
• Sakit sendi
• Sakit tumit
• Stres/Tekanan

so jika ada masalah2 seperti di atas boleh la amalkan Qaseh ya..
tak de masalah kesihatan pun boleh jugak minum untuk kesihatan optimum



ibu2 menyusu yang kemeruduman susu pun boleh amalkan QasehAdinda sebagai milk booster.
insya Allah pasti berkesan,
sebb Adinda ada kurma,madu dan habbatussauda yang sememangnya terbukti berkesan dalam memperbanyakkan air susu ibu.

berbalik pada cerita sebagai WAHM
rutin harian tak macam dulu...
sekarang memang kerap ke bank,pej pos dan COD barangn ke tempat2 tertentu.
ada kengkawan yang sudi dtg ruma beli barang,ada pulak yang minta mama hantarkan,...rezeki kan..
bangun awal pagi,kadang masak sarapan kadang tidak,,,yang simple2 jew untuk anak2
then dulu mama jadi babysitter,jaga baby Aaron,,tpi baru2 ni dah stop sebb mama tak dapat nak jalankan tanggungjawab,
lepas masak lunch,mama solat dan ke kedai hubby untuk ganti hubbby rest dan makan lunch.
pas balik terus asar,urus anak2,jika mereka tidur mama dapat rehat..kalau tak memang layan dorang,
buat senaman aerobik sama2 hahahha
petang memang masa customers dtg rumah beli barang.
sebb baru balik kerja,terus singgah ruma mama,
ALhamdulillah..


mula2 bisnes dlu mama amik barangan penyusuan auntumnz sahaja

RAK 1

selepas itu mama mula menjual barangan Avent dan Tommee Tippee
diikuti softoy bundle,barangan bayi-rompers,3d sock,diaper bag,educational toys dan macam..

RAK DAH 3..

dan sekarang perniagaan sangat berjalan dengan lancar...so mama tambah lagi 1 rak besar sebb banyak barang x muat dah..

SEKARANG 4 RAK
begini la rupa SOHO mama sekarang
Small Office Home Office
kedai kecil mama dalam rumah telah diberi nama

MaMaMuja's Babies Store @ MMBS


amacam ? cantik tak nama tu hehehe
sesiapa kawan2 warga sabah..semporna atau tawau nak berkunjung ke MMBS,
alamatnya ialah

Restoran Ar Rahman,
no.13 Bandar BAru 
Semporna,
-berdepan dengan Agro Bank
-tingkat 1
no,tel mama 0165841349
sila sms @ wassup sebelum datang ya !

sekian laporan dari mama,,,
jumpa lagi di  next entry!